• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

– Det är jättekul, tycker Joudi Shiban som arbetar med lera tillsammans med sina syskon och föräldrar. Foto: SVT

Lera och trumsolo för integration

Kan ett trumsolo eller att göra lerfigurer vara ett sätt att komma in i samhället?

 I Sandviken pågår en satsning under den här veckan där nyanlända får möjlighet att ta del av det som kommunen har att erbjuda inom till exempel friluftsliv och kultur.

– Det här projektet handlar om att visa upp vad som finns i Sandviken inom kultur idrott friluftsliv och även försöka koppla samman människor med föreningar och organisationer, berättar Jens Åberg som är en av projektledarna.

Kultur i centrum

Under gårdagen var det kulturen som stod i centrum och deltagarna fick chansen att syssla med musik, spela teater och arbeta med lera. Men veckan innehåller också idrott och friluftsaktiviteter, som bowling, tennis och skidåkning.

– Det är jättekul, tycker Joudi Shiban som arbetar med lera tillsammans med sina syskon och föräldrar.

– Det är så mycket som vi inte visste fanns som till exempel det här stället. Vi visste inte att våra barn kan komma hit om de vill att rita eller så, det var väldigt trevligt för oss att få reda på det, berättar Nidal Adwan från Palestina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer