Linn Andersson, Simone Liw de Bernardi, Sandra Holmstedt och Elin Hagelin från Textkursen. Foto: Kerstin Engström Halén

Lilla journalistpriset till Borgarskolan

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieelever från Gävle tar hem prestigefyllt pris

Eleverna på Borgarskolans medieprogram tog hem Lilla journalistpris 2011 för webbpublicering på sin hemsida Borgisnytt. Bakom priset står Dagens Nyheter och Expressen. Priset består av 10 000 kronor.

Motiveringen till varför just Borgarskolans elever får priset är: ”Borgarskolans webbtidning har framför allt lyckats mycket bra med innehållets mix. Dessutom har de riktat sig tydligt till den tänkta målgruppen, skolans elever, men också tilltänkta under vinjetten ”Varför ska man gå på Borgis?”. Utformningen är enkel, lättöverskådlig och konsekvent och har ett formspråk som är typiskt för nyhetssajter. Läsare engageras vidare i att delta i omröstningar, bildinskick och redaktionens arbete. Mycket bra jobbat!”

Lilla journalistpriset instiftades våren 2001 i syfte att uppmuntra till skoltidningsproduktion hos journalist- och tidningsintresserade ungdomar. Syftet är att uppmuntra elever till skoltidningsproduktion och samtidigt öka förståelsen för det journalistiska arbetet, träna det svenska språket, grupparbete, ansvarstagande, redigering och layout, datorarbete med mera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer