Livstids fängelse för knivmordet i Bollnäs. (Kniven till vänster) Foto: SVT

Livstids fängelse för mord på 55-åring i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen kom domen i hovrätten mot den 46-årige man som dömts till livstids fängelse för mordet på en 55-årig man i Bollnäs, i december förra året.

Det var i december som en man knivskars till döds i en lägenhet i Bollnäs. Den nu dömde mannen kunde gripas inom en och en halv timme efter händelsen.

46-åringen har hela tiden, trots övertygande bevisning om hans skuld, nekat till brottet. Domen överklagades därför till hovrätten som nu alltså fastställer tingsrättens dom på livstids fängelse.

Knivmordet i Bollnäs

Annan bedömning om skadestånd

Hovrätten gör dock en annan bedömning är Hudiksvalls tingsrätt när det gäller det skadestånd som 46-åringen skall betala. Tingsrätten fann att tre målsägande var berättigade till skadestånd.

Hovrätten ogillar ett av de anspråken, men fastställer ett sammanlagt skadestånd till de två övriga på sammanlagt 118 150 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmordet i Bollnäs

Mer i ämnet