Ljusdals bandyföreslås få hyresskuld avskriven Foto: Arkivbild/SVT

Skuldavskrivning ska rädda Ljusdalsbandyns elitlicens

Uppdaterad
Publicerad

Bandyklubben i Ljusdal vill slippa en hyresskuld till kommunen på 465 000 kronor. Som en orsak anges att föreningen riskerar att inte uppfylla bandyförbundets krav för att erhålla elitlicens för nästkommande säsong.

Ljusdals BK är en av de bandyklubbar som inte fått sin elitlicens beviljad för 2022/23. För att få elitlicens tills dess krävs bland annat en stabil ekonomi och att ett positivt eget kapital ska kunna presenteras till nästkommande årsskifte.

Förslaget till kommunstyrelsen är att avskriva skulden. I beslutsunderlaget anges kostnaden som en extraordinär engångsinsats och att den kan finansieras genom att kommunen räknar med ett starkt resultat för 2021. Det förutsätts också att klubben ska betala kommande planhyror efter årsskiftet och framåt.

Bland de klubbar som ännu inte beviljats elitlicens för säsongen 2021/22 finns även bland andra elitserielagen Bollnäs och Broberg.

Beslut om avskrivning av hyresskulden tas av kommunstyrelsens i morgon torsdag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer