Riksväg 84 går genom Ljusdals centrum idag. Foto: SVT

Ljusdals kommun kan missa chansen att påverka vägdragningen i tid

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens synpunkter om riksväg 84 ska vara kvar genom Ljusdal eller gå utanför ska meddelas till Trafikverket senast 28 februari. Trafikverket kan annars, i teorin, gå vidare med sin egen vägplan. Men trots bakslaget för Ljusdals kommun lär en dialog fortskrida.
– Vi kommer inte driva genom en vägplan som inte har kommunens samtycke, säger Jan Enbom, projektledare på Trafikverket.

Under måndagskvällen skulle kommunstyrelsen tagit beslut i frågan, men ärendet återremitterades och därmed missar kommunen sin chans att påverka Trafikverket i tid.

– Har man inte skickat något yttrande i granskningsskedet kan det vara svårt att få gehör i överklagan, säger Jan Enbom, projektledare på Trafikverket.

Och fortsätter:

– Vi kommer att ha en dialog med kommunen oavsett om de skickar in yttranden i tid eller inte. Vi gör det här med kommunen, inte mot kommunen. Och vi kommer inte driva genom en vägplan som inte har kommunens samtycke.

Tänker ändå lämna svar

Kommunstyrelsens ordföranden, Markus Evensson (S), säger att de inte kan missa möjligheten att svara. Kommunledning och kommunförvaltning ska innan torsdag se över hur ett svar ska formuleras och lämnas till Trafikverket, trots att det inte finns något beslut i kommunfullmäktige.

– Det är jätteviktigt att vi kan tycka till i den här frågan. Vi måste svara, säger Markus Evensson.

Trafikverkets förslag är att leda om all tung trafik utanför centrala Ljusdal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer