Ljusdals kommun missar Trafikverkets deadline om dragning av riksväg 84

Uppdaterad
Publicerad

I dag diskuterades en extrainsatt punkt på kommunstyrelsemötet gällande dragningen av riksväg 84. Och slutsatsen var att inga synpunkter kommer skickas innan Trafikverkets deadline den 28 februari.

Det var egentligen kommunfullmäktige som den 25 februari skulle lämna besked om hur kommunen tycker i frågan om hur riksväg 84 ska gå. Men när tre av fyra delar av ärendet återremitterades på kommunfullmäktige saknade kommunen en hel del synpunkter att skicka till Trafikverket, som äger riksväg 84.

– Det finns inte en vilja att uttrycka sig till Trafikverket från kommunstyrelsens håll, säger Markus Evensson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Han fortsätter.

– Jag är besviken på hur det blev i kommunfullmäktige. Och efter kommunstyrelsemötet i dag vet vi inte vad som kommer att hända. Vi låter det vara som det är nu. Vi får avvakta och se hur vi går vidare tillsammans med Trafikverket, säger Markus Evensson.

Flytt av väg

I dag går riksväg 84, som är i Trafikverkets regi rakt genom köpingen, men Trafikverket vill flytta 84:an till Kyrksjönäsvägen, som i dagsläget ägs av kommunen.

Se hur Trafikverket föreslår att vägbytet ska gå till i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer