En person förs ut av polisen under insatsen vid Gavlehov i Gävle. Foto: SVT

Locket på kring polisens insatser i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Tre av personerna som greps i Gävle under lördagen är nu anhållna på sannolika skäl för det misstänkta mordet i Knivsta kommun där en kropp hittades. Under måndagsförmiddagen är det tyst från utredningen.

– Jag har inga kommentarer i nuläget, säger Anne Sjöblom, åklagaren som leder förundersökningen.

Totalt greps åtta personer under lördagen varav flera i Gävle. Åklagarmyndigheten meddelade senare att fem personer anhölls misstänkta för mordet, varav tre personer på sannolika skäl. Samtliga personer är i 20-årsåldern.

Person hittad mördad i Knivsta

Åklagaren vill inte svara på hur det misstänkta mordet kopplas samman med de anhållna personerna.

Flera tillslag i Sätra 

Förutom ett tillslag i ett flerfamiljshus skedde flera polisinsatser i Sätra. Enligt Gefle Dagblad ska polisen under lördagskvällen ha spärrat av ett garage och under natten mot söndag skedde ytterligare ett tillslag i stadsdelen. Polisen har dock inte bekräftat om de insatserna har kopplingar till det misstänkta mordet. 

– Jag kan inte bekräfta någonting, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen, under måndagsmorgonen.

Kroppen identifierad

Kroppen som hittades i Ledinge utanför Knivsta på lördagen är nu identifierad och är en man.

Vilken koppling har de misstänkta till offret?

– Det går jag inte in på i nuläget. Vi kollar på en massa olika samband just nu, men vad vi har för teorier kan jag av utredningstekniska skäl inte berätta om, säger Cecilia Winblad, chef för polisens avdelning för grova brott, till SVT Uppsala.

”Förnekar brott

SVT Gävleborg har varit i kontakt med Peter Dahlqvist, en av de anhållnas försvarare.

– Min klient har blivit delgiven misstanke men han förnekar brott. Mer än så tänker jag inte kommentera i nuläget, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet