Mitt tillfälliga hemmakontor med två kollegor, Vincent, 7, och Olivia, 5.

”Man är inte bra hemma och inte bra på jobbet”

Uppdaterad
Publicerad
Krönika ·

Tre veckor nu. Tre veckor med diffusa förkylningssymptom och hemarbete. Tre veckor med barnen hängandes i byxbenen medan mejlkorgen plingar och videomötena avlöser varandra...

Joanna Wågström

Ansvarig utgivare SVT Nyheter Gävleborg

Det började med att jag hade lite ont i halsen och var hemma för det. Tegnells och statsministerns ord är fastsvetsade i hjärnan.

”Har du minsta förkylningssymptom, stanna hemma”.

Coronaviruset i Gävleborg

Så jag stannade hemma. Det kändes helt okej. På många sätt är det faktiskt effektivare att jobba hemma, i lugn och ro.

Sedan blev dottern förkyld, sedan sonen, sedan maken och sedan jag igen.

Tredje veckan är det inte så roligt längre. Barnen vill ha uppmärksamhet, närhet och lek. Samtidigt behöver jobbet göras. Och i mitten sitter jag och försöker dela mig i två. Vilket så klart inte går.

Man är inte en bra mamma för man är upptagen med annat hela tiden och man är inte bra på jobbet – för man är inte där.

Frustrerande.

Jag är allt annat än ensam om att jobba hemma i dessa tider.

Häromveckan rapporterade Yahoo finance och CNN Business om att Walmart ökar försäljningen av toppar medan försäljningen av byxor minskar – något som enligt ledare på bolaget ska bero på coronakrisen och alla som jobbar hemifrån.

Så nej, jag är inte ensam.

Hur har du det? Hur ser din vardag ut? Hör gärna av dig till SVT Gävleborg och berätta. Skicka in bilder och filmer och hjälp oss att dokumentera denna unika tid.

Hör av dig via e-post gavleborg@svt.se eller ring till redaktionen på 026-545454. Du kan också berätta i vår chatt om hemarbete. Hur gör du för att må bra när du jobbar hemma?

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet