En polisinsats pågick i början av oktober på E4 utanför Gävle efter att en skadad person hittats vid vägkanten. Foto: Utryckning Uppsala

Man åtalas misstänkt för mordförsök efter knivattack på E4

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har åtalats vid Gävle tingsrätt misstänkt för mordförsök. Mannen ska enligt åtalet ha försökt att döda en annan man genom att knivhugga honom på kroppen fler gånger under en bilfärd i hög hastighet på E4 söder om Gävle. Den åtalade hävdar nödvärn.

Det var i början på oktober i år som en polisinsats pågick på E4 söder om Gävle efter att en skadad person påträffats gående vid vägkanten. Polisen grepp två personer, misstänkta för mordförsök på varandra.

Nu åtalats en av männen, något som GD.se var först med att rapportera om. Enligt åtalet ska mannen ha knivhuggit målsäganden i huvudet, armar, händer och överdelen av kroppen. Enligt åklagaren var mannens skador livshotande då han fick blödande sårskador. Den åtalade hävdar nödvärn.

Som bevisningen har åklagaren bland annat förhör med vittnen, fotografier på målsäganden och rättsintyg.

Se när polisinsatsen pågick på E4 den fjärde oktober.

Åtalas också för skadegörelse

Samma dag som det misstänkta mordförsöket ska ha skett ska mannen ha skadat en maskindel till en röntgenapparat på Gävle sjukhus. Han åtalas därför för skadegörelse. Han förnekar brott.

Han åtalas även för ringa narkotikabrott, ett brott som han har erkänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.