Foto: Markus Dahlberg/SVT

Överföll kvinna med kniv – häktad för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern, från Hudiksvalls kommun, har idag häktats vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för mordförsök.

Det var i onsdags som mannen enligt häktningsframställan och polisrapporter ska ha förföljt och överfallit en kvinna på Hotellgatan i Ljusdal.

Vittnen på plats

Flera personer blev vittnen till dådet när mannen attackerade kvinnan, och han kunde gripastrax därefter attackerade henne. Kvinnan skadades av ett antal knivhugg i övre delen av kroppen, uppger polisen.

Kvinnan, också hon i 50-årsåldern, fick ett första omhändertagande på sjukhuset i Ljusdal. Sedan har hon förts vidare till annat sjukhus med ambulans för fortsatt vård.

Allvarliga skador

Enligt åklagare Birgitta Fernlund så har kvinnan fått allvarliga skador och blivit opererad, men hennes tillstånd är inte livshotande.

Den misstänkte mannen har erkänt att han är den som utdelat knivhuggen mot kvinnan, och han häktades på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Åtal ska vara väckt inom fyra veckor.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.