Gävle tingsrätt har dömt en man för våldtäkt till fängelse i två år och tio månader.

Man döms för våldtäkt – tvingade till sig samlag i bil

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hemmahörande i Gävle kommun döms för våldtäkt till fängelse i två år och tio månader av Gävle tingsrätt. Mannen har förnekat gärningen som skedde i september 2019.

Enligt domen stod en kvinna och väntade på en buss när en bil stannade och föraren frågade om hon vill ha skjuts. Kvinnan frågade om det var gratis och mannen sa att han inte tog betalt, men mannen körde inte kvinna dit hon ville. I stället stannade föraren på en ödslig väg och tvingade till sig samlag i baksätet på bilen, enligt domen.

Döms för våldtäkt

Mannen har förnekat gärningen, men har erkänt att han haft samlag med kvinnan. Han menar att samlaget var ömsesidigt, men Gävle tingsrätt går på kvinnans linje och dömer mannen för våldtäkt. Han döms till fängelse i två år och tio månader och ska betala skadestånd till kvinna på 115 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.