Man drack öl och körde bil på E16 – kvinna tog upp jakten

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan gjorde en omkörning på E16 – och såg då en man som satt och drack öl i bilen samtidigt som han körde. Bilen framfördes vingligt och kvinnan följde efter rattfylleristen och slog larm till polisen – som hyllar hennes insats.

– Vi uppskattar det verkligen, säger Andreas Örth, RLC-befäl hos polisen.

Kvinnan upptäckte att mannen, som körde bilen hon precis passerat, satt och drack öl vid ratten. Det var vid 13.40-tiden idag på E16 i Gävle, i höjd med Trafikverkets elvägsanläggning.

Kvinnan såg också att bilen kördes vingligt. Hon började då följa efter den misstänkte mannen. Kvinnan kunde på så sätt leda polisen rätt i deras jakt på mannen.

– Det var jättebra, vi uppskattar det verkligen. Hennes vittnesuppgifter gjorde att vi kunde klara upp ett brott, säger Andreas Örth, RLC-befäl hos polisen i region Mitt.

”Hade kunnat sluta illa”

– Om man bara ringer och släpper en misstänkt bil ur sikte finns en risk att vi inte hittar fordonet, säger Örth.

Den öldrickande föraren, en man i 65-årsåldern, stoppades på E4 strax utanför Gävle. Efter en blåskontroll misstänks han nu för rattfylleri.

– Det hade kunnat sluta illa, säger Andreas Örth, RLC-befäl hos polisen i region Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.