Foto: Andreas Björklund

Efterlyst för mordförsök gav upp – gick till polisen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha varit efterlyst av polis misstänkt för mordförsök i Jäderfors så överlämnade mannen sig självmant till polisen på torsdagseftermiddagen.

Det var på måndagseftermiddagen som polis larmades till Jäderfors, strax utanför Sandviken, där en man hade blivit grovt misshandlad utomhus. Mannen, som är i 25-årsåldern fick allvarliga skador och händelsen utreds som mordförsök.

– Det rubriceras som det eftersom man har använt ett tillhygge som skadat de vitala delarna på kroppen, förklarar kammaråklagare Peter Helsing.

Nu i förvar

Inledningsvis fanns det uppgifter om att mannen skulle ha knivhuggits, men åklagaren vill nu inte bekräfta just den detaljen.

Efter förhör med vittnen och den misshandlade mannen så beslutades att en namngiven person skulle anhållas i sin frånvaro, misstänkt för mordförsök.

Nu är mannen i förvar hos polisen, vilket Gefle Dagblad var först att berätta om. Mannen sökte själv upp polisen. Efter förhör kommer åklagaren att ta beslut om mannen ska begäras häktad.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.