Den misstänkte förs in till tingsrätten där han senare häktas. Foto: Cissi Eriksson Granér

Man häktad misstänkt för mord i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit frihetsberövad sedan tidigt i lördags morse, då en kvinna hittades död i en bostad i Hudiksvall, har nu häktats mot sitt nekande. Samtidigt bekräftar åklagaren för SVT att även kvinnans mor har blivit grovt misshandlad.

Mannen, som är i 40-årsåldern, ska ha haft en relation med kvinnan. Det var också han som slog larm om händelsen. Strax efter att ambulansen anlände avled kvinnan. Polisen fattade genast misstankar mot mannen och grep honom.

Den nu häktade mannen har konsekvent förnekat brott. Men Åklagare Birgitta Fernlund, som misstänker mannen för mord och grov misshandel, ville se honom häktad. Detta bland annat eftersom hon menar att det finns risk att mannen kan undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra utredningen.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Häktas med restriktioner

Under nyårsdagen beslutade Hudiksvalls tingsrätt att mannen ska hållas fortsatt frihetsberövad. Beslutet var väntat eftersom det är praxis att mordmisstänkta häktas då straffet för brottet är längre än två års fängelse.

Åklagaren bekräftar också för SVT att kvinnans mor är ett brottsoffer i utredningen och hade i sin framställan begärt att mannen skulle häktas för grov misshandel. Hudiksvalls tingsrätt valde dock att häkta honom för normalgraden av misshandel.

Mannen häktas med restriktioner, vilket bland annat kan innebära att han inte får lyssna på radio, se på tv eller umgås med andra häktade. Det kan också innebära att mannen får tåla att åklagaren kan läsa hans brev och ge godkännande för telefonsamtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Mer i ämnet