”I nuvarande läge finns det inte skäl att hålla kvar den misstänkta” säger åklagare Christer Sammens Foto: Bizz Sjöblom / SVT, SVT arkiv

Man misstänkt för mord på ”Kjelle Blues” släppt från häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den man som häktades förra veckan skäligen misstänkt för mord på Kjell-Ove, även kallad ”Kjelle Blues”, Andersson i Sandviken 2008 har nu släppts från häktet.

För en vecka sedan anhölls en man i 45-års ålder som sedan häktades av Gävle tingsrätt. Enligt åklagaren Christer Sammens ska den misstänkte ha känt Kjell-Ove Andersson och mannen har senare medgivit att han har orsakat hans död,  men nekar till mord. Något som P4 Gävleborg var först att berätta om.

– I nuvarande läge finns det inte skäl att hålla kvar den misstänkta. Det är klart, skäligen misstänkt kvarstår, men det går inte riktigt att svar på vad vi landar i när utredningen inte är klar. I nuläget finns det inget att misstänka honom för tack var tiden som gått då mycket är preskriberat, säger åklagare Christer Sammens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.