Själva gripandet kunde göras utan någon större dramatik. Skjutvapnet som mannen hävdade att han haft har inte påträffats. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT

Man höll sin flickvän inlåst och hotade att han hade skjutvapen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern greps på söndagsmorgonen efter att ha hållit sin flickvän inlåst i en lägenhet och hotat en annan person.

Mannen ska först ha befunnit sig utanför en adress i Bollnäs där han sökt upp en person han hade något otalt med, enligt polisen.

– Där ska han ha sagt att han hade ett skjutvapen med sig och det gör att han i nuläget misstänks för bland annat grovt vapenbrott, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen.

Mannen lämnade sedan självmant adressen men en stund senare fick polisen information om att mannens flickvän hölls inlåst mot sin vilja på en annan adress i Bollnäs.

– Vi var där med flera patruller eftersom det då var ett pågående människorovsärende och hade också tagit kontakt med förhandlare som var på väg. Men då ser en patrull hur en person som stämmer in på mannens signalement springer från huset och vi kan gripa honom.

Mannen misstänks nu för människorov, olaga hot och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.