Räddningsstyrkor i arbete vid flygplansolyckan i Teheran, Iran. En Gävlebo befaras vara bland de omkomna. Foto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH/ TT

Man i 20-årsåldern från Gävle befaras ha omkommit i flygplanskrasch i Iran

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern från Gävle befaras ha varit ombord på det ukrainska planet som under onsdagsmorgonen kraschade i Iran. Utrikesdepartementet uppger att fler än tio svenskar kan ha befunnit sig ombord. Totalt ska över 170 personer ha omkommit.

Det var under en flygning mellan Teheran och Kiev som planet störtade. Utrikesdepartementet jobbar just nu intensivt med att få klarhet i hur många svenskar som befann sig ombord planet och komma i kontakt med anhöriga.

Enligt uppgifter från passagerarlistorna befann sig en ung man från Gävle ombord på planet.

Iran sköt ned passagerarplan 2020

Enligt folkbokföringen har mannen ingen familj i Sverige.

Vän bekräftar: ”Jag är chockad”

SVT har varit i kontakt med en vän till den unge mannen som bekräftar att det är han som var med på planet.

– Jag är chockad, han var en sådan bra och fin kille. Han har jobbat stenhårt för att ta studenten under de senaste åren och så händer det här, säger vännen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Iran sköt ned passagerarplan 2020

Mer i ämnet