Man skottskadad i Hofors – misstänka kopplingar till bilbrand

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern hittades skottskadad i centrala Hofors under onsdagskvällen. Polisen utreder händelsen som grov misshandel och grovt vapenbrott.

Larmet inkom vid 21.42 om att ett grovt brott inträffat och när polisen kom till platsen hittades mannen utomhus.

– Han fördes till sjukhus men har inte livshotande skador, säger Thomas Gustafsson, vakthavande befäl vid polisen i region Mitt till TT.

Brottsplatsen var vid 03.30-tiden natten till torsdagen fortfarande avspärrad och flera patruller fanns fortfarande på platsen.

– Rättsläget är grov misshandel och grovt vapenbrott men ingen är frihetsberövad i nuläget. Det är allt jag kan avslöja, säger Thomas Gustafsson.

Allmänheten som gjort iakttagelser både innan och efter tidpunkten för den misstänkta skottlossningen uppmanas att höra av sig till polisen.

Polisen utreder bilbrand

Polisen undersöker även en annan händelse några timmar efter larmet som kan ha koppling till skjutningen i Hofors. Det gäller ett larm om bilbrand på Majorsgatan i Storvik strax efter midnatt på torsdagen.

Den skadade målsägaren vårdas fortfarande på sjukhus. Ingen är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.