Järvsö bergscykelpark håller öppet, men en del av hoppleden ”Twist twist” är fortfarande avstängd efter att två olyckor inträffat på samma ställe längs banan. Foto: SVT

Man som skadades i downhillolycka i Järvsö har avlidit – förundersökning inledd

Uppdaterad
Publicerad

Den man som skadades svårt vid en cykelolycka i Järvsö bergscykelpark för två veckor sedan har avlidit. Polisen ska nu utreda olyckan.

Inom loppet av två veckor i juli-augusti inträffade tre allvarliga olyckor i downhill-cykelparken i Järvsö. Nu har en man avlidit av skadorna han ådrog sig i början av augusti.

– Vi hade en olycka den 5 augusti och den mannen har avlidit, bekräftar Daniel Wikdahl på polisregion Mitt.

Det handlar om 34-årige Alexander som kraschade vid ett dropp i banan. Hela Hälsingland var först med att berätta om dödsfallet, efter att den omkomnes mamma Barbro Elfqvist bekräftat det för tidningen.

Förundersökning inledd

Olyckan kommer nu att utredas.

– Vi har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Men det finns ingen misstänkt i det här ärendet. Det har anmälts idag av en person, det här misstänkta brottet, säger Wikdahl.

Lars Ek Lööv, vd för Järvsö bergcykelpark, beklagar det som inträffat.

– Våra tankar går till den drabbade och dennes familj, släkt och vänner, säger han.

Hör Lars Ek Lööv i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.