Många drabbade av bilbränderna: ”Det är för jävligt”

Uppdaterad
Publicerad

På parkeringsplatsen på Jarlavägen på Brynäs, där merparten av de bilar som stacks i brand under måndagsmorgonen fanns, var det upprörda känslor bland de drabbade.

Runt femton bilar i Gävle sattes i brand på Brynäs under måndagsmorgonen. SVT har träffat några av dem som fått sina bilar förstörda.

Ångest av synen

Ulf Östblom och Beata Fierek blev av med sin ögonsten, en husbil från 1988 som det inte fanns mycket kvar av.

– Vi gjorde en underbar resa upp till Hälsingland med den och skulle använda den nu också. Vilken ångest man får när man ser att den är borta, säger Ulf Östblom till SVT Gävleborg.

Andreas och hans sambo väntar tillökning och hade just köpt sin bil kontant.

– Det är för jävligt, säger han.

Försäkringsärende väntar

Vidar Honnemyr tar med registreringsskyltarna från sin utbrända bil till försäkringsbolaget och får ta flyget hem till Norge.

– Varför gör man så här? säger han. Vad vill man uppnå? Jag har bara halvförsäkring på min bil så jag kommer att förlora en massa pengar på det här. Försäkringsbolaget bad mig ta bilder och ta med registeringsskyltarna. Men jag kommer inte att få ut någonting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.