Margareta Sidenvall: ”En stor beundran för denna fantastiska man”

Uppdaterad
Publicerad

Margareta Sidenvall är kollegan från Hudiksvalls sjukhus som under de här åren har engagerat sig för att få Fikru Maru frisläppt. Hon och flera andra har jobbat genom gruppen Aktionsgruppen för Fikru Marus rättvisa.

– Han har klarat den psykiska pressen under helt vidriga förhållanden, säger Margareta Sidenvall.

Margareta Sidenvall har också varit ett språkrör för att hålla frågan om Fikru Marus öde levande, även under perioder utan dagliga nyheter kring de rättsprocesser han dragits in i.

Tillsammans med Sidenvall är bland annat Majda Idris med i den Hudiksvallsbaserade gruppen som heter Aktionsgruppen för Fikru Marus rättvisa. Gruppen har utfört påverkansarbete för att få till en frigivning i fyra års tid. Hon uttrycker sin glädje över frigivningen.

– Fikru är en fantastisk, generös människa. Det känns helt ofattbart att han släppts fri. Det är lycka, ren lycka och jag kommer att börja med att ge honom en varm kram, säger Majda Idris.

Stort engagemang

Under åren som Fikru Maru varit fängslad så är det också många andra som engagerat sig i hans öde. I materialet här nedan ör ett urval av artiklar om riksdagspolitiker, EU-parlamentariker, kollegor och andra som kämpat för Fikru Marus sak.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.