Oppositionen med Sören Görgård (C), till vänster, i spetsen tar till storsläggan mot kommunstyrelsens ordförande Markus Evensson (S) Foto: SVT

Markus Evensson (S) nekas ansvarsfrihet

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Markus Evensson (S) nekas ansvarsfrihet för 2019.
Det stod klart efter att Ljusdals kommunfullmäktigemöte under måndagskvällen.

Under kommunfullmäktigemöte på måndagen lyftes den omdiskuterade frågan ifall kommunstyrelsens ordförande Markus Evensson (S) skulle beviljas ansvarsfrihet för sitt agerande under 2019 eller inte. Efter besked från de olika parterna kom beslutet om att Evensson nekas ansvarsfrihet.

Resultatet efter omröstningen blev 19 personer som röstade mot ansvarsfrihet och 18 röstade för. Tre personer avstod från att rösta. Det var alltså bara en röst som fällde avgörandet.

Evensson (S) möttes av skarp kritik för två olika ageranden under 2019. Det ena är i Evenssons roll som ordförande för Stiftelsen Närljus där den tidigare vd:n sades upp på ett arbetsrättsligt felaktig sätt och därmed kostade stiftelsen närmare en halv miljon kronor i extra kostnader. Och den andra om en studieresa till Skottland som Evensson gjorde mot kommunstyrelsen inrådan.

Du kan läsa mer om vad kritiken grundar sig i här.

Här svarar Markus Evensson på kritiken som riktats mot honom från oppostionen i en tidigare intervju med SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.