Minst fyra personer var inblandade i den svåra krocken mellan Bollnäs och Söderhamn. Foto: SVT Design

Två män döda i krock mellan mc och personbil utanför Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

En svår trafikolycka inträffade på onsdagen på riksväg 50 mellan Söderhamn och Bollnäs. Två personer omkom när en motorcykel och personbil krockade i höjd med Mo, och ytterligare två skadades.

Larmet inkom vid 15-tiden, och det stod snart klart att det var en allvarlig olycka. Av hänsyn till anhöriga som inte hunnit bli underrättade, väntade dock polisen till kvällen med att gå ut med informationen om att två personer dog i krocken.

Enligt polisens regionledningscentral skedde olyckan när en personbil skulle göra en vänstersväng på riksväg 50. Enligt vittnesuppgifter kom samtidigt en motorcykel i hög fart, och körde in i personbilen bakifrån.

Två män färdades på motorcykeln, och de fördes till sjukhus men båda hade så svåra skador att de inte gick att rädda. Männen var 57 respektive 24 år gamla, båda hemmahörande i Gävleborgs län.

Två skadade

Även de två personer som satt i bilen fick köras med ambulans till sjukhuset i Hudiksvall. Under dagen sade RLC-befäl Matilda Isaksson till SVT att alla som förts till sjukhus hade allvarliga skador.

Isaksson berättade att polisen vid 17-tiden fortfarande arbetade på platsen, men också var på väg till sjukhuset.

– Vägen har varit avstängd i båda riktningarna men nu är det åter framkomlighet, sade Matilda Isaksson då.

Båda fordonen har beslagtagits som en del av utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.