Medvetslösa kvinnan i Hudiksvall död efter misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som under fredagseftermiddagen hittades okontaktbar på en grusväg i Hudiksvalls kommun har nu avlidit på sjukhus. En man som befann sig på platsen är misstänkt för mord. Mannen anhölls men blev sedan frisläppt. I nuläget finns ingen avsikt att hämta in mannen igen.

Åklagare Christer Sammens menar på att misstankarna mot mannen i nuläget inte är tillräckliga för att hålla honom frihetsberövad.

– Det återstår att se vad som händer. Kvinnan ska nu obduceras och vi får se vad det ger. I nuläget kan vi inte säga vad dödsorsaken är, säger Christer Sammens, åklarare.

Enligt Sammens går det i nuläget inte att gå in närmare på misstankarna, då omständigheterna beskrivs som speciella. Enligt honom finns det ingenting som tyder på att droger varit inblandade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.