Miljöpartiet kommer inte att vara valbara i Ockelbo i höst. Foto: TT

Miljöpartiet i Ockelbo missar kommunvalet

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet saknar kandidater i Ockelbo kommun och kommer inte att vara valbara i höst.

– Vi kan inte tvinga någon att ställa upp, säger Niels Hebert (MP) i kommunfullmäktige.

Enligt Niels Hebert finns det inte någon enkel förklaring till varför kandidaterna har uteblivit. Han säger att det dels kan bero på att den unga befolkningen flyttar från Ockelbo och att det varit en trög generationsväxling.

– Partiet har tappat energi i Ockelbo. Det kan även bero på att vi inte tycker Miljöpartiet varit särskilt framgångsrika på regeringsnivå, säger Niels Hebert.

Val 2018 Gävleborg
Niels Hebert (MP) i kommunfullmäktige i Ockelbo säger att tillströmningen av kandidater till kommunvalet helt har uteblivit. Foto: Privat.

Han fortsätter.

– Vi har gjort vad vi kunnat, men det här känns inte kul. Det behövs flera olika röster inom politiken för att det ska bli debatt. Jag kan tänka mig att ställa upp, men inte på egen hand. Tre, fyra, fem stycken vill man ju vara, säger Niels Hebert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Gävleborg

Mer i ämnet