En minibuss med åtta personer hamnade på sidan efter en olycka på E4 norr om Söderhamn. Foto: Daniel Sjöholm

Minibuss med åtta personer voltade på E4

Uppdaterad
Publicerad

Halkan i länet har gjort sig påmind under lördagen. En minibuss voltade på E4 vid strax norr om Söderhamn på lördag eftermiddag. En stund senare krockade en personbil och en lastbil ett par kilometer norrut på samma väg. Senare på kvällen frontalkrockade två bilar på riksväg 83.

Den senaste olyckan skedde i nordlig riktning på riksväg 83 i höjd med Lottefors vid kvart över åtta på lördag kväll. Två personbilar med totalt tre personer i frontalkrockade, och det ena fordonet åkte i diket och medan det andra blev stående på vägen.

Enligt SOS Alarm sitter en person kvar i en bil medan de andra två är ute ur sin bil. Räddningstjänsten är framme och rapporterar att vägen är helt avstängd åtminstone till 21.30. Sammanlagt fyra ambulanser har larmats ut, men vid 20.50 hade ännu ingen person lastats.

Minibuss på sidan

Tidigare på kvällen skedde två krockar på E4. Den första inträffade vid halv fem vid avfarten mot Styvje. I bilen färdades åtta personer, som alla var ute ur fordonet när räddningstjänsten kom fram. Man bedömde att ingen av dem behövde föras till sjukhuss.

Minibussen låg på vägen men bärgning och sanering var avklarad vid 17.30.

Omkörning gick fel

Klockan 17.56 kom larm om ännu en olycka på E4 norr om Söderhamn, bara någon kilometer norr om den första olyckplatsen. Den ska ha skett i samband med omkörning i norrgående körfält och personbilen blev stående i fel riktning. Räddningstjänsten åkte inte ut men polis och ambulans har varit på platsen. Ingen person ska ha fått några allvarligare skador.

Halkvarning

Sedan fredagen har det varit mycket halt på vägarna i Hälsingland, inte minst E4, och flera trafikolyckor har inträffat vid bland annat Hille och Skarvberget. Is och senare snömodd gör väglaget svårt. Även andra vägar har varit svårframkomliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.