En 30-årig man åtalas för att ha mördat sin fru i Ockelbo i mitten av juli 2019. Bilden är tagen dagen efter då polisens tekniker var på plats. Foto: SVT

Ockelbomordet: Misstänks ha mördat sin fru – medan barnen var hemma

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern misstänks ha dödat sin fru i Ockelbo i mitten av juli 2019. Enligt åtalet ska parets barn ha varit hemma under mordet. 30-åringen åtalas både för mord samt för att ha hotat att döda sin fru vid flera tillfällen innan mordet.

Enligt åtalet ska 30-åringen har knuffat omkull kvinnan och tilldelat slag och sparkar mot hennes huvud och kropp. Han misstänks även för att ha tagit stryptag om kvinnans hals.

Samtidigt som han misstänks ha misshandlat sin sambo ska parets minderåriga barn ha befunnit sig i bostaden.

Ringde SOS och berättade om misshandeln

Bland bevisningen finns bland annat ett 12 minuter långt samtal som den åtalade mannen gjorde till larmoperatör. Där har han uppgivit att han slagit sin fru i badrummet samt att hon inte var vid liv. Även hans blodiga kläder återfinns bland bevisen.

I andra hand yrkar åklagaren på att 30-åringen ska dömas för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

”Det var en olycka”

Hur den misstänkte mannen ställer sig till åtalet är fortfarande oklart. I en tidigare intervju med SVT Gävleborg har mannens advokat, Lars Ståhlberg, uppgivit:

”Min klient nekar till mord. Det finns inget uppsåt. De ska ha blivit osams och sen hände en olycka.”

Mannen åtalas även för flera fall av olaga hot. Bland annat riktade mot sin fru samt mot hennes syster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.