Den man i 25-årsåldern som häktades på sannolika skäl misstänkt för inblandning i ung kvinnas död i Gävle, har försatts på fri fot av Hovrätten för nedre Norrland. Foto: SVT

Misstänks ha vållat ung kvinnas död – släpptes ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern, hemmahörande i Sörmland, som häktades i slutet av förra veckan har försatts på fri fot. Han är misstänkt för vållande till annans död, sedan en kvinna hittats död i en gruppbostad i Gävle.

– Hovrätten delade inte tingsrättens bedömning att det fanns sannolika skäl att misstänka mannen för att ha vållat kvinnans död, och hävde därför tingsrättens häktningsbeslut, berättar kammaråklagare Joakim Johansson.

Mannen, och även en ung kvinna, är dock fortfarande misstänkta för brottet och utredningen pågår.

Ännu återstår en hel del att göra i utredningen, menar Joakim Johansson, som i nuläget inte kommer att vidta några åtgärder för att få den misstänkte mannen frihetsberövad igen.

– Sedan får vi ju sen vad utredningen kommer fram till, men just nu kommer jag inte att agera för en ny häktning, menar han.

Försvårar det utredningen att den huvudmisstänkte nu är fri?

– Det vet jag inte. Det kan vara så, men återigen, det får den fortsatta utredningen visa, säger kammaråklagare Joakim Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.