Se polisens yttre befäl Fredrik Hillberg berätta vad som orsakat avspärrningarna runt polishuset i Gävle under onsdagen. Foto: SVT

Misstänkt farligt föremål på polisstationen i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen på onsdagen kom Kronofogden in med ett misstänkt farligt föremål till polisstationen i Gävle som de hittat vid ett av sina ärenden. Nationella bombskyddet kallades till platsen för att ta hand om det misstänkta föremålet.

– I det här fallet var det lite speciellt eftersom en annan myndighet kom in med föremålet till polisstationen. I vanliga fall när polisen hittar ett misstänkt farligt föremål kallar vi alltid Nationella bombskyddet direkt till platsen och tar inte med det till polisstationen, säger Viktor Dicksved, polisens presstalesperson.

Klockan 16.58 hade avspärrningar runt omkring polishuset upprättats på Södra Centralgatan, Muréngatan och Rektorsgatan. Klockan 17.30 meddelade polisen att det misstänkta föremålet är omhändertaget och att avspärrningarna hävts.

– Nationella bombskyddet har varit på plats för att spränga föremålet, säger Viktor Dicksved.

Det finns ingen känd hotbild mot polisen i nuläget med koppling till föremålet.

Foto: Arvid Jansson/SVT

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.