Den man i 40-årsåldern som greps under natten mot juldagen har släppts på fri fot. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Misstänkt för mordbrand i Enånger släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som har suttit häktad för mordbrand mot Enångers bygdegård har släppts. Utredningen läggs ned i brist på bevis.

– Det går inte att styrka att det var han som anlade branden, säger Joakim Johansson.

Den tidigare misstänkte mannen släpptes ut häktet redan under förra veckan. Detta sedan utredningen om den uppmärksammade mordbranden mot Enångers bygdegård under natten mot juldagen lagts ned. Det fanns ingen bevisning som hade räckt till en fällande dom.

– Det går inte att på objektiva grunder styrka att det är han, säger Joakim Johansson, som var förundersökningsledare i fallet.

Kvarstår gör bara misstankar om mindre brott, som olaga knivinnehav.

Brand även i augusti

Mannen som nu har släppts misstänktes även i augusti för att ha startat brand i ett skjul vid idrottsplatsen i Enånger. Han hade vid tillfället en eller flera tändare nedstuckna i stövlarna.

Värdet på skjulet var inte stå stort att det kunde handla om mordbrand. Och en utredning om skadegörelse ledde aldrig till åtal.

– Den lades ner med hänvisning till att han fick vård, säger Joakim Johansson.

Under sommaren i fjol rapporterades det om flera oförklarliga brandtillbud i Enånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.