Tre män greps i samband med en polisinsats i Hudiksvall efter larm om att personer setts gå runt med pistolliknande föremål. Foto: Google earth/SVT Grafik

Misstänkt grovt vapenbrott i Hudiksvall – pistolliknande föremål kastades i vattnet vid insats

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på tisdagen larmades flera patruller till Hudiksvalls centrum efter uppgifter om att personer gått runt med pistolliknande föremål. I samband med att de tre misstänkta männen anträffades kastades ett föremål i vattnet – som visade sig vara något som liknar en pistol.

När männen anträffades, vid Kanalparken i Hudiksvall, försökte de springa från platsen, men kunde fångas in och bojas av polis. Vid fridykningen på platsen fick man upp föremålet. Det rör sig om något pistolliknande – i nuläget är det oklart om det är ett skarpt vapen eller inte.

Två av männen släpptes senare, men den tredje, som är i 20-årsåldern, har anhållits av åklagare. Han är misstänkt för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.