Den tidigare Brynässpelaren Daniel Paille ska ha blivit misshandlad under en hockeymatch i Gavlerinken 2017. På måndagen börjar rättegången i Gävle tingsrätt. Foto: Anders Sundin/SVT

Åklagaren vill att hockeystjärna döms för misshandel efter tackling

Uppdaterad
Publicerad

I dag måndag startar rättegången i Gävle tingsrätt mot Thomas Larkin som är misstänkt för att ha misshandlat den tidigare Brynässpelaren Daniel Paille. Enligt åtalet ska misshandeln inträffat i november 2017 under en hockeymatch i Champions Hockey League (CHL) mellan Brynäs och Adler Mannheim i Gavlerinken. SVT Gävleborg är på plats och följer rättegången.

Thomas Larkin är åtalad misstänkt för misshandel. Enligt åtalet ska han ha misshandlat Daniel Paille genom att han i hög fart utdelat en hård tackling med sin kropp och klubba mot Pailles huvud och kropp trots att Paille inte hade pucken. Thomas Larkin förnekar brott, enligt åtalet. Daniel Paille avslutade sin hockeykarriär efter det inträffade.

Daniel Paille har åkt från Kanada för att vara med på rättegången som är i Gävle tingsrätt.

– Jag hade hellre varit tillbaka i Gävle av andra anledningar, säger Daniel Paille till SVT Gävleborg, innan han går in i rättssalen.

Ulrik Smedberg som försvarar Thomas Larkin och Joel Teran som är åklagare berättar om fallet i klippet ovan.

Se tacklingen som lett till rättegång i videon nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.