Misstänkt mord i Gävle – en man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man anträffades död i en lägenhet i Andersberg i Gävle under söndagskvällen. En man greps i lägenheten och sitter anhållen misstänkt för mord. Polisen meddelade under måndagsmorgonen att man knackar dörr i området.

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att en död person hittats i en lägenhet i Andersberg i Gävle under söndagskvällen.

Det var en bekant som skulle ha hälsat på den avlidne personen som då upptäckt den döde. I lägenheten upptäcktes även en okänd man. Den mannen greps och anhölls senare.

– Personen anhölls under söndagen, uppger Arek Nowak, åklagare.

Vad har de två för relation med varandra?

– Det enda som är känt är att de är bekanta – mer än så vet vi inte i nuläget, säger Arek Nowak.

Hur utreds det misstänkta mordet?

– Vi håller på att bilda oss en uppfattning om vad som har hänt och jobbar brett med att samla information i form av dörrknackning och tekniska åtgärder. Givetvis görs även en brottsplatsundersökning men det är för tidigt för att veta vad den ger, säger Arek Nowak.

Förtydligande: I en uppdatering på polisens hemsida förtydligade man att den bekanta personen inte är den okända mannen som anhölls av polis. Något som även uppdaterats i vår text.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.