Det var här vid järntrappan bakom Hälsinglands museum som det misstänkta mordförsöket ägde rum. Foto: Cecilia Eriksson Granér / SVT

Man angav sig själv för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndag vid 01.20-tiden ringer det på hos polisen i Hudiksvall. Utanför står en berusad man i 40-årsåldern som uppger att han eventuellt slagit ihjäl en person vid järntrappan bakom Hälsinglands museum.

Polisen hittade sedan en svårt skallskadad man vid platsen. Mannen fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala och vårdas nu för sina skador.

Det har inte gått att fastställa mannens identitet än och det har heller inte gått att förhöra honom.

Försök till mord

Mannen i 40-årsåldern är nu gripen och förd till polisstationen för att sova ruset av sig. Enligt kammaråklagare Christer Sammens är mannen anhållen misstänkt för mordförsök.

De svåra skallskadorna på mannen orsakades enligt polisen av grövre våld mot huvudet. På grund av det grova våldet utreds handlingen som försök till mord.

Polisens tekniker är nu klara på platsen och avspärrningen är hävd. Polisen har ännu inte förhört den misstänkte mannen.

Hör åklagare Christer Sammens om fallet här.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.