Arkivbild Foto: Markus Dahlberg/SVT

Misstänkt mordförsök i Sandviken – tre personer påbackade av bil

Uppdaterad
Publicerad

På en parkering i centrala Sandviken uppstår under natten mot söndag ett bråk som urartar. Tre personer blir påbackade av en bil, varav två skadas.

Polisen beskriver natten i Sandviken som stökig. Det har varit spontan cruising med bilar och i samband med det en hel del fylla på parkeringar. Utanför Ica Maxi spårar det ur som mest.

– Det är något form av kaos. Vid 01.26 får vi in ett samtal därifrån. Det är slagsmål, krossade rutor och folk jagar varandra, säger Sanja Vukicevic, befäl vid polisens regionledningscentral.

När polis anländer har två män fått lindriga skador sedan de blivit påbackade av en bil. En kvinna är också nära att träffas av bilen.

– Den misstänkte har satt sig i sitt fordon och backat på tre individer. Han är anhållen för försök till mord, säger Sanja Vukicevic.

Den misstänkte är en man i 30-årsåldern.

– Det är oklart vad dispyten handlade om, säger Sanja Vukicevic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.