Flera samtal om misstänkt skottlossning i Gävle inatt – polisen hittade ingenting

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har natten mot fredag fått in samtal om misstänkt skottlossning kring Andersberg i Gävle.

Flera samtal kom in strax efter 01-tiden på fredagen om misstänkt skottlossning i Andresberg, Gävle. Ett par smällar ska ha hörts.

Polisen tog det på fullt allvar och ryckte ut med flertalet patruller. Dessa sökte av området men har inte hittat någon skadad person eller någon misstänkt brottsplats, uppger polisen.

– Vi lade ganska mycket tid och resurser under natten med att söka av området. Det är alltid svårt när folk hör ljud men inte har sett något. Det är ett ganska stort område att söka av, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisens region Mitt.

Inga fynd av vare sig tomhylsor, skotthål eller någon skadad person har gjorts. Från sjukvården har ingen information kommit som går att sätta i samband med en eventuell skottlossning, enligt Jansson Klarin – som tillägger att smällar kan vara orsakade av exempelvis fyrverkerier eller bilar också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.