Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi är färre än vad vi någonsin varit”, ”Vi är färre än vad vi någonsin varit”, Johanna Hejdenberg, ordförande journalistklubben i norra Mittmedia. Foto: SVT

Mittmedia planerar sparkrav – ”Vi är färre än vi någonsin har varit”

Uppdaterad
Publicerad
Efter flera år av neddragningar – nu planeras ännu ett sparpaket för Mittmedia eftersom annonsintäkterna inte är som planerat.
– Man kanske tar bort fler tjänster, säger Johanna Hejdenberg som är fackordförande i klubben norra Mittmedia.

Ett tufft annonsläge sedan i somras uppges vara anledningen till att Bonnier News-ägda Mittmedia – som bland annat äger lokaltidningarna i Hälsingland och Gävle – planerar ett sparpaket. Det bekräftar affärschefen Mikael Nestius för tidningen Journalisten.

Hur mycket pengar som ska sparas, eller på vad är ännu inte bestämt.

Kan tas bort fler tjänster

Hur sparpaketet påverkar den lokala journalistiken går inte att säga i dagsläget och journalistklubben i Mittmedia har inte fått någon information. Men under de senaste året har koncernen tagit bort en rad tjänster.

– Sedan i somras har annonsmarknaden gått sämre än vad man räknat med och det kan ha gjort att man nu tänker annorlunda och tänka sig ta bort fler tjänster, säger Johanna Hejdenberg, ordförande journalistklubben i norra Mittmedia.

Hur kommer det att påverka journalistiken?

– Det beror på hur sparkraven ser ut men Mittmedia har tappat många journalisttjänster. Vi är färre än vad vi någonsin har varit samtidigt som vi ska producera journalistik som ska generera läsarintäkter. Någonstans går gränsen, säger Johanna Hejdenberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer