Möte i Andersberg efter bilbränderna – stor oro bland boende

Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna hade på onsdagskvällen kallat till möte i Gävle med anledning av den senaste tidens många bilbränder. Det blev ett välbesökt möte.

– Jag fick min bil förstörd vid den första branden här. Min bil stod bredvid den som tändes på, säger Wasif Jamaloo.

Han är en av de bekymrade boende som kommit till mötet.

– Vi måste hitta en lösning. Det här funkar inte, fortsätter han.

Vill se övervakningkameror

Hela Andreassalen i Andersbergs centrum var fullsatt under måndagskvällen. Det var många frågor från upprörda och oroliga människor som bor i bostadsområdet. Främst ville många se en ökad bevakning från Gavlegårdarna i form av kameror och patruller.

– Vi kan titta på den fysiska tryggheten som belysning på parkeringarna och ta ner sly så man inte kan gömma sig. Framförallt tror jag att vi måste göra det här tillsammans för att ha vakande ögon i områdena, säger Tina Wilhelmsson, kommunikationschef på Gavlegårdarna.

Trygghet i fokus

Kommer ni att öka bevakningen?

– Det har vi redan gjort, vi har ökat ronderingen i bostadsområdet, så man kan känna sig trygg.

Men trygg, det är tyvärr det sista Tea Eriksson känner sig.

– Det är inte tryggt för fem öre längre. Förr var det jättetryggt där jag bor uppe vid Solröksgatan och Regnbågsgatan, men nu har det börjat sprida sig över hela Andersberg, säger Tea Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer