Gefle föll borta mot Sundsvall

På lördagen mötte Gefle IF GIf Sundsvall på bortaplan, och för första gången sedan 1999 så lyckades Sundsvall besegra Gefle IF.

Den 12 maj 1999 vann Gif Sundsvall mot Gefle med 4—0. Sedan dess har över 16 år passerat — eller 5 988 dagar. Efter 2—1 hemma i Sundsvall är förbannelsen nu bruten.

Redan i den sjunde minuten spräcktes nollan på Norrporten Arena i slaget om Norrland mellan Gif Sundsvall och Gefle. Ytterbacken Dennis Olsson vandrade in i banan och avlossade just utanför straffområdet, ett välplacerat skott som smet in till höger om Emil Hedvall i Gefle-målet.

Med målet i ryggen fortsatte hemmalaget att skapa flera chanser. Rúnar Sigurjónsson testade från distans, ett skott som fick en förrädisk studs men Hedvall lyckades få upp ett ben och rädda till hörna. Sebastian Rajalakso försökte vrida in bollen men den smet just utanför bortre krysset.

Geflechanser

Efter den starka hemmainledningen jämnades spelet ut och Gefle kunde komma upp i banan. Jonas Lantto fick gästernas första riktiga chans efter en halvtimme när Johan Bertilsson hittade Gefle-mittfältaren mitt i straffområdet. Tommy Naurin tvingades sträcka ut ordentligt för att freda målet. Bara ett par minuter senare var det dags igen, när Jesper Florén genom en fin prestation tog sig igenom. Återigen tvingades Naurin till en fin räddning.

Även efter paus var det Gif Sundsvall som inledningsvis skapade de flesta chanserna och 2—0 kändes närmare än 1—1. Men något 2—0-mål kom aldrig. I stället höll Gefles specielle måltjuv sig framme efter knappa timmen. Dioh Williams stack in bollen till sin anfallspartner Johan Oremo som behärskat satte bollen i nät.

Dibba avgjorde

Gif Sundsvall lät sig inte nedslås av målet utan satte ny fart i jakt på ett nytt ledningsmål och i den 72:a minuten gav det resultat. Efter ett intensivt Gif-tryck hittade så småningom Robbin Sellin in till en fristående Pa Dibba som nickade bollen i nät förbi en chanslös Hedvall. Ett mål som också visade sig bli segermålet.