Marie Sandahl, IR-chef på MQ/Marqet, vill inte kommentera hur många anställda som berörs av nedläggningen av MQ-butiken i Bollnäs. Foto: Borgen, Ørn E/TT/Pressbild

Klädbutik läggs ner i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

En av länets fyra MQ-butiker stängs i samband med att butikskedjan räddas från konkurs.

”Butiken som fanns i Bollnäs kommer inte att vara kvar, men butikerna i Gävle City, Valbo och Hudiksvall är kvar, skriver Marie Sandahl, IR-chef på Marqet i ett mejl till SVT Gävleborg.

MQ, som har bytt namn till Marqet, har 119 butiker runtom i Sverige. Butiken i Bollnäs är en av cirka 40 butiker som försvinner när Marqet skalar ner sin verksamhet.

Coronaviruset i Gävleborg

Företaget MQ Holding som drev butikskedjan ansökte om konkurs i mitten av april. Anledningen sades vara den pågående coronakrisen. I förra veckan presenterades Mats Qviberg, sedan tidigare aktieägare i MQ Holding, som ny ägare till klädkedjan.

Ökar fokus på e-handel

”Vi har beslutat oss för att för att öka fokus på e-handel med ett reducerat antal butiker och vi räknar med att behålla ett 80-tal butiker runtom i Sverige”, skriver Marie Sandahl.

Hon vill inte kommentera hur många anställda som berörs i samband med nedläggningen av butiken i Bollnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet