Många konstutställningar under påskhelgen

Publicerad

Under påskhelgen är det konstutställningar på flera ställen i länet. Utställningen ”konst på gångavstånd” vill få ner resandet till utställningarna och har därför en hel utställning koncentrerad på Brynäs i Gävle.

– Det blir som en gerillaverksamhet, öppet i två dagar och sen borta. Det är verkligen en attack, säger Jean Thorén som är en av konstnärerna som ställer ut.

Sjätte året utställningen arrangeras

Det är sjätte året som utställningen arrangeras. Inför varje år vet inte konstnärerna om i vilka lokaler utställningen blir. Det använder några av de som inspiration.

– Det är en rymdfarkost, easte space traveler. Jag utgår gärna från platsen och hittade en aluminiumform i en av lokalerna och tänkte att jag måste göra något med den, säger konstnären Maria Forsling Jenke.

Slipper resandet

Eftersom det är konstutställningar på flera olika ställen både i länet och landet blir det en del resande. ”Konst på gångavstånd” hoppas göra att fler slipper åka så mycket bil.

– Det är många som säger att man nästan inte hinner se något för allt farande. Hit kan man kan komma och titta i lugn ro, det är ett jättebra kvarter, säger Jean Thoren.

– Det är en bra konkurrent till Gästrikekonst, där man måste åka omkring i hela länet. Vi är koncentrerade till enbart på Brynäs, säger Maria Forsling Jenke

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer