Fyra personer har gripits av polisen. Foto: TT

Naken man försökte ta polisens vapen

Uppdaterad
Publicerad

En naken man sprang under söndagskvällen runt i Bomhus, Gävle. När han omhändertogs av polisen försökte han ta polisens pistol. Nu är han misstänkt för försök till grov misshandel.

Det var på Prästgårdsallén i stadsdelen Bomhus i Gävle som mannen på söndagskvällen sprang runt naken. En polispatrull grep mannen, som fick följa med till stationen för att fastställa identiteten.

Väl i arresten uppstod ett tumult då mannen försökte ta en polis tjänstevapen. Han är nu misstänkt för försökt till grov misshandel, och våldsamt motstånd.

– Vi vet ännu inte vem den här mannen är, säger polisens presstalesman Mikael Hedström till SVT Nyheter Gävleborg. Vi får ingen kontakt med honom.

Ingen identitet fastställd

Polisen som grep mannen uppfattade att mannen skrek något på tyska, men det har inte gått avgöra om mannen är tysk eller inte.

Åklagare har ännu inte fattat beslut om mannen ska anhållas, då man inte har någon identitet.

– Normalt ska ett anhållandebeslut tas inom 12 timmar efter ett gripande, men vid särskilda omständigheter kan den tiden förlängas, säger Mikael Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.