Företagsklimatet har blivit sämre, enligt de lokala företagarna i länet, något som oroar Lotta Persson, regionchef för Svenskt Näringsliv. Foto: SVT

Företagarna i Gävleborg missnöjda med företagsklimatet

Publicerad

De lokala företagen i sex av tio kommuner i länet ger företagsklimatet sämre betyg än tidigare mätning, som görs kontinuerligt av Svenskt Näringsliv.

Komunerna som fått sämre betyg sedan senaste mätningen är; Gävle, Ljusdal, Sandviken, Nordanstig, Hudiksvall och Hofors. Söderhamn, Bollnäs och Ockelbo förbättrar sitt företagsklimat och Ovanåker ligger kvar på samma betyg. Det genomsnittliga betyget för Gävleborg sjunker följaktligen till 3,1.

– Det är riktigt illa. Sammantaget har Gävleborg landets näst sämsta företagsklimat och det är inte alls bra för ett län som är i stort behov av företagsamma människor, företagsamhet och ett förbättrat företagsklimat, skriver Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv Gävleborg i ett pressmeddelande.

Om undersökningen

Visa

1 083 företagare i Gävleborg svarade på enkäten (52% svarsfrekvens). Genomfördes av Demoskop på uppdrag av Svenskt Näringsliv under perioden januari till april 2019.

Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer