Nicklas Bäckströms Washington slog natten till tisdagen ut Columbus i NHL-slutspelet i hockey. Laget är därmed klart för den andra rundan, där man kommer att möta Pittsburgh Foto: Russel La Bounty/TT

Nicklas Bäckströms Washington vidare till kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Washington går till kvartsfinal efter att ha besegrat Columbus med 6–3 i lagens sjätte möte i Stanley Cup-slutspelet. Därmed blir det 4–2 för Washington i matcher.

Alexander Ovetjkin blev tvåmålsskytt, precis som motståndarlagets Nick Foligno. Washingtons Dmitrij Orlov gjorde matchens första mål i första periodens tolfte minut, och efter att Ovetjkin gjort två mål i andra perioden var ställningen 3–1 till Washington.

Ledningen visade sig omöjlig för Columbus att hämta in, trots två mål i tredje perioden, eftersom Washington fick in ytterligare tre.

Washington kommer att möta Stanley Cup-mästarna Pittsburgh i kvartsfinalen.

Att Columbus nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att Alexander Wennberg kan vara tillgänglig för VM-spel för Tre Kronor i Köpenhamn i maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.