Nordanstigs kommun polisanmäler en lärare efter sexuella meddelanden till elever. Foto: Jessica Gow, TT

Efter nya uppgifter – nu polisanmäls läraren i Nordanstig

Uppdaterad
Publicerad

Den lärare som enligt kommunen har skickat sexuella meddelanden till elever på en skola i Nordanstig polisanmäls nu av kommunen. I går kväll hade kommunen möte och nya uppgifter ska ha framkommit om misstänkta kränkningar över nätet. Enligt utbildningschefen Thomas Larsson råder det inga tvivel om att meddelandena som skickats har gått över gränsen för vad som är acceptabelt mellan skolanställd och elev.

– Jag går inte in på vad uppgifterna innehåller. Nu är det polisens sak att utreda om det som skett är brottsligt, säger Thomas Larsson, utbildningschef i Nordanstigs kommun, på kommunens sajt.

Polisanmäldes inte direkt

Skolan valde att inte polisanmäla händelserna direkt, utan avvaktade sin egna interna utredning. Enligt Thomas Larsson eftersom det är svårt att dra gränsen mellan vad som är olämpligt och vad som är brottsligt. En polisanmälan mot en medarbetare måste ske på mycket goda grunder, menar utbildningschefen.

– Det var viktigt att först samla på sig mer information och det har vi gjort snabbt. I delen som rör misstankarna om kränkningar var våra insatser omedelbara, säger han.

Den skolanställde är tagen ur tjänst och de aktuella eleverna har erbjudits stöd från barn- och elevhälsan.

I avvaktan på polisutredningen hanteras ärendet fortsatt enligt kommunens rutiner för kränkning och för personalärenden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer