Foto: Markus Dahlberg/SVT

Nordanstigsbo hotade vittne med besök av MC-gäng

Publicerad

Målsäganden stod i kassan på mataffären när en Nordanstigsbo som han vittnat mot i en rättegång tre dagar innan dök upp. Han fick motta knuffar och hot, nu döms Nordanstigsbon för övergrepp i rättssak.

Nordanstigsbon minns inte mycket av händelsen men målsägandens berättelse får stöd av övervakningsfilmer från den mataffär där händelsen utspelade sig.

Tre dagar hade gått sedan de två mötts i en rättegång där Nordanstigsbon varit tilltalad och målsäganden vittne. När de nu råkade på varandra i mataffären ansåg Nordanstigsbon att vittnet hade förstört hans liv och hotade med att skicka MC-gäng hem till vittnet. Nordanstigsbon uttdelade även flera knuffar.

Övergrepp i rättssak

Innan de två råkade samman hade Nordanstigsbon kastat en sten på vittnets bil vilket skadade en ruta.

Hudiksvalls tingsrätt dömer Nordanstigsbon för övergrepp i rättssak. Domstolen anser att brottet räcker för fängelse, men att Nordanstigsbon är i större behov av att fortsätta sin missbruksvård och döms därför till skyddstillsyn. Han ska även betala ersättning för bilrutan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer