Strömvallen blir tillgänglig för fotboll igen.

Nu kan man spela fotboll på Strömvallen igen

Publicerad

Kommunen skjuter till 100.000 kronor för reparationskostnader för Strömvallen så att den ska kunna användas för fotboll igen. Det beslutades på tisdagens kommunstyrelsemöte.

De 250.000 som behövs för driften får föreningarna som ska använda planen stå för.

Strömvallen har varit en het potatis ett tag nu. Och i väntan på ett beslut om eventuellt bostadsbyggen där eller inte har fotbollsplanen stått tom som vi har berättat om tidigare. Gestriklands Fotbollsförbund har varit för ett fortsatt användande. Under tisdagens kommunstyrelsemöte i Gävle togs så beslutet om att fotbollsföreningarna i Gävle får använda planen igen. Kommunens pengar ska användas till gräs- och andra reparationer medan föreningarna får stå för drift och omklädningsrum och annat nödvändigt.

– Det var ett viktigt och positivt beslut för fotbollen i Gävle, säger kommunstyrelsens Niclas Bornegrim (M). Vi har slutet ett avtal på ett år och sedan ska vi utvärdera det.

Beslutet var enhälligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer