Nu öppnar länsmuseet i Gävle igen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen är det invigning av det nyrenoverade länsmuseet i Gävle. Under ett och ett halvt år har museet varit stängt på grund av en stor ombyggnation.

Nu är konsten omhängd i konstsalarna och lokalerna öppnas för allmänheten igen. Under arbetet har delar av huset byggts om för att få bättre luft och klimat i huset.

Landshövding Per Bill inviger och talar klockan 12.00 på lördag och samtidigt öppnar man Knutte Westers utställning ”Plats utan namn”, konstnären är själv på plats.

Den stor skillnaden som den vanliga besökaren kommer att märka är att utställningarna är omhängda och mycket mer publikvänliga i sina presentationer. Lokalerna är ljusare och luftigare.

– Vi har försökt tänka nytt men med samma gamla samling, sa Ingela Broström, chef för den publika avdelningen på Länsmuseet Gävleborg när SVT Nyheter var där och tjuvkikade för ett par veckor sedan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.