Conny Björklund putsar för att få till rätt kurvning på en ramp medan Joakim Lovén kommer med en ny hink med betong. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Ny skatepark byggs med precision

Publicerad

På knä står Conny Björklund och Joakim Lovén och putsar på vad som ska bli en ramp i den nya skateboardparken i Söderhamn. Ingen av dem har tidigare arbetat med betong, men efter fem månaders hårt arbete är det snart dags för premiäråket.

– Även om ett vanligt byggföretag kan gjuta en lastkaj med en metallkant, som mycket av det här egentligen är, så har man inte den precision och förståelse för att det handlar om millimetrar för att det ska vara åkbart, säger Conny Björkllund från Söderhamns skateboardförening.

Med 400 000 kronor i stöd från Söderhamns kommun och 315 000 kronor från Riksidrottsförbundet har Söderhamns skateboardförening själva kunnat färdigställa skateparken som ligger i de norra stadsdelarna. Tidigare var här endast en asfaltsplan.

I fem månader har Conny och Joakim arbetat heltid med att färdigställa skateparken. På lördag är förhoppningen att allt ska vara klart.

– Parken i sig är gatuinspirerad. Det är asfaltsunderlag men hindren är i betong. Vi har försökt bygga så att man får ett flöde genom hela parken, så att oavsett vad man åker på så kan nästa steg ta dig vart som helst i hela parken, säger Joakim Lovén från Söderhamns skateboardförening.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer