Nya klubbdirektören Michael Campese får börja med förlust

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs IF går back med drygt 900 000 kronor för säsongen 2017/18. Men nya klubbdirektören Michael Campese är inte orolig. Ikväll måndag är det dags för föreningens årsmöte.

Det är inget dukat bord nya klubbdirektören kommer till, Brynäs har varit tvungen att ta av det egna kapitalet de senaste åren för att täcka sina förluster. Fem miljoner krävs för att klara elitlicensen, Brynäs har nu 14 miljoner i eget kapital.

– Det är fullt tillräckligt här och nu, säger Michael Campese. Sen vill man ha så mycket eget kapital som möjligt eftersom det ger en handlingsfrihet för investeringar eller vad man nu vill göra. Men tittar man på hur det ser ut mot lagen resten i ligan ser det bra ut.

Ökande lönekostnader

Någon oro känner alltså inte Michael Campese trots lönekostnaderna ökat med tre och en halv miljon.

– Vi tagit vissa kostnader som ska ligga på föregående år för att inte belasta det kommande, så att det ska vara rent bokslut så allt ska vara färdigt så att säga, säger Michael Campese. Det var något som var viktigt för mig som ny att vi kan starta på ruta ett.

Så här finns till exempel kostnader för tänarna Roger Melin och Åke Lilljebjörn som fått sparken och har kontrakt in på 2019?

– Ja. Det är aldrig roligt att gå med minus, men i och med att vi tagit det är besluten kan vi se framåt och det är full rimligt att göra så, det är nästan att se som investeringar för framtiden. Det är hanterabart.

Brynäs årsmöte hålls i entréhallen i Gavlerinken klockan 18.00 måndag 18 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.